Neja Malavašič Šurca

soustvarjalka programa SUPER POTENCIAL

Certificirana učiteljica meditacije

Certificirana učiteljica Pravljične joge

Moja zgodba

Nasmejana, pozitivna, energična, zaljubljena v življenje in svojo družino. Včasih tudi malo trmasta, neodločna in zaradi svojega perfekcionizma prezahtevna. Nisem popolna, vendar se trudim vzdrževati svoje pozitivne lastnosti in izboljševati negativne. Ime mi je Neja in vsi, ki si ne morejo zapomniti mojega imena, me zagotovo poznajo po mojih skodranih laseh :). Neskončno rada imam življenje, svojo družino in prijatelje. 

Kot majhna sem si želela postati novinarka, saj imam rada mikrofon in javno nastopanje. Povezovala sem kar nekaj prireditev, novinarka pa nisem postala, saj so se moje želje v času srednje šole malo spremenile. Kljub vsemu še danes rada poprimem za mikrofon in se odzovem povabilu na vodenje prireditve. Po končani srednji šoli sem se vpisala na fakulteto za socialno delo, saj sem po mamini smrti v sebi začutila klic po pomoči ljudem. Nosečnost in materinstvo sta zamenjala zadnji letnik študija, tako, da me sedaj čaka še nekaj izpitov in diploma. Znanja, ki sem jih pridobila skozi študij mi bodo zagotovo pri delu v veliko pomoč, a vedno rada poudarim, da je življenje edina šola, ki mi je zares dala tisto kar potrebujem za delo z ljudmi. Noben šolski učbenik ni tako obsežen kot je obsežen učbenik življenja, kjer se v mojih mladih 28 letih, skriva že ogromno lekcij, vzorcev, izkušenj, znanja, itd.

Medsebojni odnosi v družini, odnosi na splošno in vzgoja otrok, mi v življenju predstavljajo izziv. Zanimivo mi je opazovanje, kako si v družini drug drugemu nastavljamo ogledala. Družinski odnosi so uganka, iz njih ne moreš zbežati, zato jih je vedno znova potrebno nadgrajevati in izboljševati. To raziskovanje se nikoli ne konča, vedno znova prinese nov izziv in iz vsakega izziva se lahko marsikaj naučimo.

Hvaležna sem, da imam ob sebi čudovitega moža, s katerim je vse izzive prijetno reševati. Robert je moj velik učitelj, odločen in ljubezniv sopotnik, moja velika ljubezen. Veliko se učiva drug od drugega.

4 letna Taja in 2 letni Gal sta plod najine ljubezni. Oba sta moja velika učitelja in največja sreča. Vsak dan me začara njuna otroška iskrena ljubezen in brezpogojno zaupanje v življenje. Ponosna sem na njiju.

Nismo popolni in niti ne želimo biti, tako kot vsaka družina imamo tudi mi konflikte, vendar se trudimo iz njih osebno zrasti. Srečni smo predvsem, da imamo drug drugega, se skupaj učimo, skupaj rastemo, raziskujemo in se razvijamo. 

Moje otroštvo je bilo zares lepo. Čudovita starša, sta bila meni in sestri najboljši možen zgled. Vedno sem vedela, da sta onadva tista, ki me vodita skozi življenje, hkrati pa sta mi dajala ogromno svobode, da sem lahko razvijala vse svoje potenciale. Šport (ples, atletika, gimnastika) je predstavljal velik del mojega otroštva in me naučil vztrajnosti in discipline, moja starša pa sta me pri tem maksimalno podpirala. Upala sem, da bom svojim otrokom lahko predajala točno to, kar sta moja starša meni. Danes imam to možnost in zares se trudim, da združujem njun način, z vsemi novodobnimi znanji ter hkrati poslušam svoje srce in intuicijo, ki me vodi pri tem. Neznansko uživam v gradnji sebe, partnerskega odnosa in odnosa z otroki.

Pri 18 letih sem ostala brez mame. Izgubila je bitko z rakom. Takrat se je moje življenje obrnilo na glavo. Cela družina, jaz, sestra in oči smo za nekaj mesecev izgubili kompas. Začeti smo morali popolnoma na novo. Kot angel varuh je v moje življenje v tistem obdobju prišel moj mož, ki je z mano prebrodil vse najhujše stiske.

Vedela sem, da se življenje ni ustavilo in da moram delovati naprej in to sem tudi storila.

Ni bilo lahko. Iskala sem se. Udeležila sem se nešteto delavnic, terapij, meditacij, predavanj. Naredila sem tečaj usui reikija, tečaj angelske intuicije (Teja Melinc), tečaj medijstva, tečaj meditacije in tečaj branja angelskih kart (Crity Žmahar). Ogromno sem prebrala. Vse to so bile stopničke v življenju, ki so me delale močnejšo, boljšo. Iz vsega sem potegnila res ogromno znanja, veliko novih izkušenj, predvsem pa sem osebnostno rasla. Vsaka stopnička me je na novo utrdila in mi pokazala pot kako naprej. Vedno bolj sem se zavedala, da imamo vse odgovore, ki jih iščemo, v sebi. Situacije, prepreke, težave se v življenju pojavljajo vedno, vprašanje je le, kako široko je naše duhovno razumevanje. Bolj ko duhovno razumemo življenjske situacije in lekcije, lažje jih sprejmemo in preidemo.

Moja prva nosečnost je bila popolnoma novo poglavje v mojem življenju. Pred tem nisem bila v stiku z nobeno nosečnico, tako da mi je bilo vse popolnoma neznano. Priznam, prepustila sem se občutkom in verjela da bo vse tako kot mora biti. Rodila se je Taja, moja prva ljubezen. Bila je zelo miren dojenček in z lahkoto sem z njo spoznavala prve lepote materinstva. Prepustila sem se in uživala. 

Druga nosečnost je bila podobna prvi. Potekala je brez očitnih nosečniških težav, imela sem le nekaj več bolečin, ko mi je rasel trebušček. Psihično pa je bila popolno nasprotje prvi. Na začetku druge nosečnosti se je zgodila Robertova izgorelost in polno nekih situacij, ki za naju niso bile najlažje. Na trenutke sem imela občutek, da bom pregorela tudi sama. Robertu sem želela biti popolna opora, Taji najboljša mama, dojenčku v trebuščku pa sem želela z načinom življenja omogočiti čim boljši psihični in fizični razvoj. To obdobje je kljub svoji teži prineslo tudi marsikatera spoznanja in velike korake v moji osebni rasti. Po najlepšem in najhitrejšem možnem porodu se je rodil najin Gal. Že v prvih trenutkih njegovega življenja nama je s pogledom dal vedeti, da z njim ne bo šale. In točno to nama kaže tudi danes. Mali hiperaktivček, ki ima neverjetno močno lastno voljo, ki že danes natančno ve kaj hoče. Ja, priznam, za vzgojo je velik izziv, a spet hodim iz dneva v dan in se učim skupaj z njim.

Oba z Robertom želiva najboljše za naju, za najine otroke, za soljudi, za svet, zato sva pred 5 leti ustanovila SUPER POTENCIAL, kjer sva želela povezati v celoto čim več različnih vej življenja, saj je prav vsak del pomemben, da lahko dosežemo svoj super potencial.

Robert svoje deluje na področju SUPER PRODAJE in programa, ki je namenjen vsem, ki morda čutite, da ste na poti izgorevanja in vsem, ki se z izgorelostjo že soočate.

Smo v obdobju, ko se je potrebno ozreti vase, biti iskren do sebe in začeti delovati iz srca. Le tako bomo lahko korak za korakom začeli najprej kot vsak posameznik potem pa kot skupina, spreminjati svet na bolje. Sama sem delovanje pri Super potencialu posvetila meditaciji (individualni in skupinski) in Pravljični jogi za otroke. 

Meditacija me je v popolnosti prevzela pred približno 6 leti. Zaljubila sem se v občutek miru in zavedanje trenutka. V današnjem času je ena izmed ključnih dejavnikov za umirjanje, sproščanje in zavedanje samega sebe. Meditacija omogoča popolno sprostitev, izboljša počutje, naučimo se živeti v trenutku, zmanjšuje stres in anaksiozne motnje, prebudi našo notranjo moč in poveča zmožnost koncentracije.

Tečaj Pravljične joge sem v lanskem letu opravila pri učiteljici Urški Božič Križaj. To je bil tečaj za mojo dušo in danes svoje znanje res iz srca delim z malimi jogiji in njihovimi starši. Otroci so tisti, ki bodo gradili našo prihodnost, zato spodbujam vse nosečnice in starše, da svojo vlogo sprejmejo z veliko odgovornostjo, v vzgoji krmarijo med  disciplino in ljubeznijo, predvsem pa v prvi vrsti sami osebnostno rastejo, da bi lahko otrokom pomagali odkrivati njihov polni potencial in jih vzgojili v osebe z dobro samopodobo, ki jim bo še kako prav prišla v odrasli dobi. Starševstvo zahteva velik del potrpežljivosti, vztrajnosti in mirnosti. Otroci nas potrebujejo, potrebujejo našo podporo, našo pozitivno energijo in našo dlan, da nas primejo za roko, mi pa jim pokažemo pot življenja. Ne dovolimo pa si, da bi starši živeli namesto svojih otrok. S tem jim vzamemo najčudovitejšo življenjsko izkušnjo, ki jih bo utrdila in pripravila na življenje.

 

Tel: 040-237-222 (Robert); 040-803-525 (Neja)

info@superpotencial.si

Robert M. Šurca

NLP coach practicioner

***

Neja M. Šurca

Učiteljica meditacije in Pravljične joge

SUPER POTENCIAL, Robert M. Šurca s.p.

V Zatišju 5, 1360 Vrhnika

DŠ: SI83466991

Matična številka: 6479251000

Vpis v register: 1.11.2013

 

  • Grey Facebook Icon