Robert Malavašič Šurca

idejni vodja programa, avtor SUPER POTENCIAL
NLP Practitioner

NLP Coach Practitioner

dipl. komercialist

Moja zgodba
mojfokus-druzina-surca-2018 (42).jpg

Ideja misije SUPER POTENCIAL je v meni gorela že od nekdaj. Od nekdaj verjamem in vidim neskončen potencial v nas, potencial za novi svet. V začetku leta 2015 sem prišel do svoje skrajne meje delovanja in v popolnosti psiho-fizično izgorel. Vsi pretekli dogodki in intenzivna delovanja ter dejanja so v meni dobesedno eksplodirala. Telo me ni več poslušalo in "izgubil sem nadzor nad njim". Moja samozavest se je sesula v prah in to dobesedno čez noč. Obvezen je bil počitek, ki pa si ga takrat žal kljub vsemu nisem mogel privoščiti. Videti je bilo, kot da me je življenje  "spravilo na kolena". Dobesedno v eni sami noči se mi je svet obrnil na glavo. Iskal sem rešitve na vseh nivojih. Kljub popolni izgubljenosti sem znotraj sebe našel tisto silo, tisto moč in kot je v moji navadi sledil enemu izmed mojih glavnih življenjskih vodil: "vztrajal bom dokler mi ne uspe". Moč srca, ta bit v meni, le to mi je ostalo. Izkušnja, ki sem jo doživel je bila izjemno intenzivna in brez pomoči soproge Neje in mojih otrok, bi se kaj kmalu lahko vse skupaj spremenilo v nočno moro. Hvaležen sem, da so mi stali obstrani in smo tako skupaj zgradili močan steber ljubezni, ki nas povezuje. Resnično sem ponosen na vsakega izmed nas. Izkušnja je zahtevala mojo popolno vero, zaupanje in predanost saj v svoji primarni družini tega nikoli nisem dobil. Vse kar nikoli nisem dobil sem v tistem obdobju od svoje družine pričel prejemati v ogromnih količinah.

Soočanje s težkimi osebnimi in poslovnimi izzivi je postal vsakdanj. Stvari je bilo "preveč", vendar so bile tam z namenom. Samo preživeti vsak dan posebaj je predstavljal izziv, vendar se dobro zavedam, da je bila to življenjska lekcija, ki sem jo moral doživeti, da bi razumel in občutil in ja hvaležen sem za to. Še vedno so dnevi in tedni, ko sem na preizkušnjah, ko doživim kakšen "popotresni sunek", ki želi zamajati mojo samozavest, vendar so to izkušnje s katerimi se krepim in bom le na tak način lahko razumel resnično notranjo bolečino in stisko ljudi, ki jo doživljajo takrat. Živeti po novih načelih ter tako graditi stebre, ki jih v svoji primarni družini nisi dobil predstavlja velik izziv. V trenutkih, ko pride bolečina, je le ta naš največji učitelj. Kljub temu, da se je ideja v meni iskrila vrsto let pa sem na koncu potreboval več kot eno leto, da sem začutil in dojel, da je omenjena misija moje poslanstvo, moj potencial, ki ga moram predati svetu. Iskrica super potenciala, ki je v meni čakala na dan, ko bom začel slediti svojemu srcu je odločno zasvetila. 

Postaviti prvi steber SUPER POTENCIALA je tako postal logičen korak. Temeljna naloga vsakega izmed nas in hkrati najtežji preizkusi, ki ga bomo imeli kadar koli v našem življenju je pot do srca, kjer se skriva naš polni potencial, naš super potencial. Združiti in vzpostaviti ravnovesje med UM-om in SRCEM to je vseživljenjska naloga. Naš kolektivni »EGO sistem« temelji na absolutnem sistemu poenotenja mišljenja, delovanja in življenja, kar pa je v popolnem nasprotju z našo prvobitnostjo. Naša srca hrepenijo po novem sistemu. Sistemu, ki dopušča absolutno drugačnost, raznolikost in svobodo. To kar v resnici smo. Ta svet bo prišel, če ga bomo sprejeli ali ne. Moj pristop je in bo radikalen in za marsikoga lahko pretirano intenziven, glede na sistem prepričanj v katerem živimo. Vendar, to sem jaz!

Že od nekdaj me je zanimala psihologija človeka, njegov obstoj in njegov potencial, ki ga premore. V zgodnjih letih svojega življenja sem se navdušil nad neskončnostjo vesolja in nas v njem. Zanimalo me je vse od kod, zakaj, kako in tako z leti sestavljal svojo notranjo sliko našega obstoja. Bil in še vedno bom raziskovalec človekovega potenciala, ker vem da se že od vedno v nas skriva neskončni potencial. Vedno sem iskal boljše alternativne rešitve. Veliko sem se izobraževal na vseh področjih psihologije, ezoterike, metafizike, ipd.. Naredil sem tudi tečaj Usui Reiki-ja, ker me je zanimalo tudi delo z energijami, želel sem spoznati tudi to vejo. Prebiral in raziskoval sem različna področja znanosti, duhovnosti in alternativne zgodovine. Vse to z namenom uvida večje slike našega življenja / smisla. Ker sem želel dokaze sem na vseh teh področjih poizkušal iskati povezave in smiselne razlage, ki bi mi pomagale bolje razumeti samega sebe in na splošno človeka. Naučil sem se da je v življenju vse mogoče in da je naš največji sovražnik "sveto verjeti le v eno".  Vso to znanje, ki sem ga s tem pridobil mi je pomagala, da sem v obdobju psiho-fizične izgorelosti bil sposoben sebe ponovno  dvigovati in postavljati. Ljubeča pomoč ljudi, ki imajo sposobnosti duhovnega zdravljenja so bila moja dokončna potrdila, da imamo ljudje v sebi nekaj izjemnega, nekaj kar presega meje starega sistema in zakrnelega razumevanja. Zame je bilo to dovolj saj me ni lahko kar tako prepričati. Bila je kot pika na "i". Moja vera je postala neskončna in ne potrebujem več dokazov o našem potencialu, o tej pra sili, o bogu oz kakor koli si kdo razlaga.

Diplomiral sem iz psihologije prodaje, nadaljeval tečaje NLP praktika in nato še NLP Coach praktika ter tako dobil pogled v delovanje človekove podzavesti in njegovega delovanja na splošno. Tako sem v letih 2013 in 2014 začel z razvojem prvih predavanj  »SUPER POTENCIAL – super prodaja« v Sloveniji. To so bili nekakšni zametki sedanje filozofije in programov, ki so nastali. Vsa moja predavanja so temeljila na inspiraciji, dvigovanju zavesti posameznikov, alternativnem načinu razmišljanja in spoznavanju, da smo v osnovi nekaj več, kot pa le to kar vidimo. Program in moja filozofija se je izkazala za uspešno, saj sem s svojim modelom pomagal dvigniti nivo energije in na pravi način povečati prodajo, ki je bila le posledica. Nikoli se nisem osredotočal izključno samo na tehnike prodaje, ampak sem iskal rešitve, ki so blokirale posameznikovo ali kolektivno energijo. Če posameznik in ekipa nima prave energije, tudi nobene prodajna tehnika ne bo pomagala. Moja osnovna dejavnost, ki jo opravljam je prodaja, ki pa jo želim predstaviti malo drugače. S prodajo širimo informacije in gradimo sisteme, ki človeku pomagajo izboljšati njegovo stanje ne pa ga samo finančno zadovoljevati, kot narekuje trenutni sistem. Prodaja ne samo, da mora pridobiti star, pošten in pristen način, ampak mora prerasti še na višji nivo. Nivo na katerem se bo gradil ta novi svet. Kjer bodo storitve in produkti namenjeni razvoju človeka na vseh področjih, razvoju sistemov za obnovo narave in gradnji boljšega sveta na splošno.

Neja, prečudovita življenjska sopotnica. Življenja brez nje si ne predstavljam. Ženska s karizmo, izjemno energijo in sposobnostjo pomagati, spodbujati ter usmerjati človeka na pravo pot. Neja, ki mi je pokazala prave družinske in partnerske vrednote, ki jih sam nikoli nisem imel in sem jih bil primoran zgraditi. Dinamika v družini, ki sprejema, te podpira, motivira in ljubi je bila zame neznanka. Z leti mi je pokazala, da je to mogoče in tako sedaj skupaj gradiva ta čudež, ki ga negujeva in spoštujeva. Za vse to sem ji globoko hvaležen. Skupaj sva ustvarila izjemen partnerski odnos, ki se ga ne da opisati z besedami, preprosto je magičen, vendar pa ni brez preizkušen. Sva tudi izjemno ponosna očka in mamica, ki skrbita za tri leta staro hčerko Tajo in eno leto starega fantka Gala. Zavedava se da je starševstvo nov izziv za naju oba, ne samo zaradi starševstva kot takega, ampak je to tudi velika preizkušnja za partnerski odnos, ki je bil po zgoraj omenjenemu obdobju na preizkušnji, vendar velika mera ljubezni premore vse. Naloga starša danes je veliko bolj zahtevna kot kadar koli prej. Starševstvo je danes 100% polna zaposlitev obeh, če želimo to nalogo opraviti celostno. Ozaveščen starš se mora zavedati temeljev in velike odgovornost, ki jo predaja otrokom, kot temeljni gradnik za novi svet. Otroci trenutne generacije so ključna "semena" novega sistema.