top of page

BOWNOVA TERAPIJA

Telo je, tako kot vse drugo v življenju, zrcalo naših misli in prepričanj. (Louise L. Hay)

Bownova terapija je ena izmed tehnik, ki ni le trenutno trendovsko naravnana, temveč je manualno-energetska terapija, ki dejansko človekovo telo in njegovo energetsko stanje izboljša, ga samouravnovesi ali celo ozdravi. Prinese veliko pozitivno spremembo v naše življenje in nam omogoči ponovno zdravo, sproščeno in s pozitivno življenjsko energijo napolnjen vsak trenutek našega življenja. Da je terapija resnično učinkovita, govori podatek, da je Bownovo terapijo kot uradno terapevtsko tehniko priznalo že več zdravstvenih zavarovalnic v svetu, ker se je izkazala kot učinkovita tehnika v mnogih primerih, kjer druge terapije odpovedo.

Bownova terapija je edinstvena manualna tehnika, pri kateri fizično in energijsko vibracijsko stimuliramo telo in duha. Bistvo so Bownovi gibi, ki se izvajajo na različnih delih telesa na mišicah, fasciji, tetivah in indirektno na živčnih ovojnicah. Začetni gib in posledično dražljaj je izveden preko fascije (vezivno tkivo) v podkožju, ki prenaša dražljaje na ostale regulatorne sisteme v telesu, s katerimi sprožimo procese transformacije trenutnih in starih stresnih in drugih vzrokov. Tehnika Bownove terapije oziroma gib sam po sebi »ne zdravi…«, sliši se nekoliko protislovno, ko pa s terapijo želimo doseči izboljšanje trenutnega stanja ali ozdravitev. Ta terapija in izvajanje Bownovih gibov omogoča in pomaga pri vzpostavitvi delovanja vseh fizičnih in energijskih funkcij telesa tako, da odpravlja blokade, ki so do določenega stanja pripeljala. S terapijo želimo omogočiti, da samozdravilna inteligenca našega telesa lahko pozdravi telo in duha.

Bownova terapija je zelo nežna in nenasilna in je tako uporabna od novorojenčkov do starejših ljudi. 

Kje vse nam Bownova terapija lahko pomaga?

·         Dojenčki (krči, kolike, nemir, simptom cerebralne paralize,…)

·         Bolečine v sklepih, hrbtenici

·         Bolečine in težave v ramenih, vratu, roke, noge, glava,…

·         Hormonsko neravnovesje

·         Starejše osebe sproščanje, boljše počutje,..

·         Išijas

·         Prekomerne mišične napetosti

·         Odprava posledic stresa

·         Rehabilitacija po poškodbah

·         Športniki poškodbe in rehabilitacija

·         Bolečine zaradi skolioze

·         Alergije

·         Astma

·         Bolečine med lopaticami, križu, križnici,…

·         Dojke (limfni zastoj, ciste, težave z dojenjem, mastitis,…)

·         Neplodnost

·         Omotica, vrtoglavica

·         Nosečnost (bolečine križ, oteklost nog, slabost,…)

·         Sindrom karpalnega kanala

·         Izgorelost

·         Motnje dihanja, prebave, reproduktivno-hormonskega sistema

 

Uporablja se jo še v mnogih drugih primerih ter težavah, ki tu niso omenjene, saj ima Bownova terapija zelo širok spekter delovanja na vseh ravneh tako fizični, psihični in energijski ravni…

Kako se izvaja terapija in kje?

Terapije se izvajajo različno dolgo odvisno od posameznikove težave in želje. Pomembne okoliščine, ki vplivajo na dolžino terapije in število obiskov so tudi starost, akutna ali kronična bolečina ali samo preventivno delovanje, poklic, čustveno-psihično stanje, same reakcije med terapijo…itd.

Med terapijo klient udobno leži, sedi…(prilagojeno klientu in njegovemu trenutnemu stanju), tako da je klient čim bolj sproščen. Terapevt izvaja Bownove gibe, ki so za posamezni del telesa ali težavo po tehniki Bownove terapije namenjeni, z vmesnimi 2-5 min pavzami, ki so zelo pomembni, da dosežemo maksimalno dobre učinke terapije.

En obisk običajno traja med 30 in 60 min (odvisno od posameznika in njegovih težav). Za dosego želenih učinkov terapije in odpravo težav je običajno priporočljivo 4-6 obiskov v razmaku 5 do 10 dni med posamezno terapijo (priporočljivo na 7 dni). Je pa število obiskov lahko manjše ali večje odvisno od posameznega primera.

Terapija se izvaja na masažni mizi ali po potrebi prilagojeno potrebi posameznika na drugih površinah (tla, postelja, stol…).

Terapija se lahko tudi dopolnitev klasični medicini, zelo učinkovita je v kombinaciji z energetskimi terapijami.

Kot sem že omenil, je terapija namenjena vsem ljudem od dojenčkov (odlična terapija za odpravo krčev, kolik, zaprtost,…) do starejših ljudi, nosečnic, športnikov (učinkovita pri odpravi poškodb, rehabilitaciji…), skratka ljudem vseh starosti.

Pri dojenčkih (krči, kolike, zaprtost..), majhnih otrocih, nosečnicah, mamicah po porodu, je razmak med terapijami tudi krajši 3 do 5 dni med posamezno terapijo.

Priporočljivo je narediti celotno serijo obiskov 4 do 6, saj le tako dosežemo trajnejše in globlje učinke Bownove terapije.

Reakcije in odzivi na terapijo  

 

Takojšnji odziv na terapijo po končani terapiji je lahko žeja, prijetna utrujenost, glavobol-je le reakcija, občutek sproščenosti, lahko tudi poslabšanje trenutnega stanja (zgolj zaradi odprave blokad in vzrokov za težave, sledi občutno izboljšanje in olajšanje). Priporočljivo je spiti čim več tekočine, saj na ta način dodatno pomagamo telesu (uriniranje, potenje,…) pri čiščenju in razstrupitvi telesa ter odpravi blokad. Po terapiji se naše psihično, fizično, čustveno stanje izboljša. Naše telo je po terapiji močnejše, lahkotnejše, manj boleče, prožnejše, psihično stanje stabilnejše, skratka dosežemo mirno in sproščeno splošno stanje.

 

Vas zanima kaj več o Bownovi terapiji? Se želite naročiti na termin?

Več --> https://govori.se/astro/dusan-malavasic-terapevt-bownove-terapije-vse-se-zgodi-z-razlogom/

SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p. (in ostali sodelavci), spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev/programov in spletnih strani se strinjate s pogoji in pravili, katere najdete pod rubriko »splošni pogoji poslovanja«.

bottom of page