top of page

Kdaj resnično lahko postanemo ustvarjalec svojega življenja?

Ob koncu lanskega leta smo pričeli z organiziranjem klepetalnic, ki jih vodi najina prijateljica Anita. Njena ideja je bila preprosta, da bi s pomočjo pogovorov pomagali sebi in drugim. Srečanja potekajo 1-2 mesečno. Izmenjamo si različna mnenja in drug drugemu tako izmenjujemo izkušnje z namenom osebne in duhovne rasti. Na včerajšnjem srečanju (7.01.2017) smo govorili o željah in kako jih uresničiti. Bilo je eno izmed boljših srečanj do sedaj. Energija v prostoru je bila neverjetna. Krog ljudi v katerem si 100% sprejet, 100% iskren in 100% ti. Ekspanzija duhovne rasti. Ravno na tem srečanju pa smo govorili tudi o moči misli in kako lahko zavestno ustvarjamo življenje. Ob jutranji meditaciji danes me je prešinilo in vprašal sem se preprosto vprašanje, ob upoštevanju novembrskega članka: »Kako lahko zavestno ustvarimo nekaj, če se v resnici sploh ne poznamo?«. Mogoče smešno, vendar še kako pomembno vprašanje. Lahko je to celo eno izmed ključnih vprašanj našega življenja. Trenutno se posvečam prvinski meditativni tehniki »Čuječnost«. Še ne dolgo nazaj sem disciplinirano 365 dni v letu meditiral vsaj 10-15 min dnevno, vendar sem v tem času ugotovil, da so bile te meditacije vizualizacije in nikakor ne meditacije v pravem pomenu. Vse to me je na koncu le izčrpalo in pravega pomena meditacije nikoli nisem zares dojel. Tako sem v današnji meditaciji preprosto bil in ko se je tok misli umirjal, se mi je pripeljala včerajšnja klepetalnica, ter takoj za tem še omenjeno vprašanje. Torej, ali dejansko lahko ustvarjamo nekaj iz nekaj, kar v resnici sploh ne vemo kaj je? Odgovor je seveda, NE. Dokler se ne spoznamo ter ne razumemo duhovnih zakonov, ki nam vladajo, je naše življenje na »avto-pilotu«. Govorim o enakem zavedanju in hkrati razumevanju, kot se zavedamo dejstva, da gravitacija na planetu zemlja obstaja in če bomo skočili iz desetega nadstropja nebotičnika, verjetno ne bomo ostali celi. Če ne razvijemo in ne spoznamo svojega bistva, svoje življenje ustvarjamo nenadzorovano / nezavestno. Imate občutek, da je vaše življenje, kot plovba po razburkanem oceanu, ki vas nenadzorovano meče sem ter tja? Ali pa se na vso moč trudite preprečiti neko situacijo, na koncu pa dobite ravno to česar se najbolje otepate? Bolj je vaše življenje »nenadzorovano« in razburkano, bolj ste oddaljeni od sebe. Da ne bo pomote, ne govorim o UM-skem nadzoru, ko želimo objestno in panično obvladovati svoje življenje. Govorim o notranjem nadzoru samega sebe, vendar se notranji nadzor krepi skladno z dvigovanjem zavedanja o tem kdo v resnici smo. Drugače tega ne moremo razumeti.


Bolj, ko je naš UM obremenjen z razmišljanjem, premlevanjem in tolmačenjem, bolj se oddaljujemo od samega sebe. Šum v nas je tako močan, da lahko v neki točki našega življenja v popolnosti izgubimo kompas. Um je super orodje, ko moramo razrešiti določeno življenjsko situacijo, vendar je zelo slabo orodje, ko se je potrebno vprašati kdo smo, kaj čutimo ter kaj v resnici želimo? Kaj je naše življenjsko poslanstvo? Ko ne najdemo več tega notranjega občutka, zaradi preobremenjenosti to pomeni skrajni odmik od našega bistva. Šum povzroča, da so naše želje nekompatibilne z našim srcem. Ego od nas zahteva veliko stvari, katere si globoko v sebi ne želimo. Če nam s pomočjo intenzivnega prizadevanja, da bi neko stvar zares dobili, kljub temu, da ni v skladu z našim srcem, lahko nastane problem. Smo sposobni po tem sprejeti posledice? Zapomnite si, le vaše srce v resnici ve kaj je najbolje za vas in ko boste želeno dobili, da boste to tudi zares ljubili. Živeli s tem v popolnem notranjem miru.


Meditacija, čuječnost..tukaj in sedaj je izjemnega pomena. Preprosto, zelo pomembno in znanstveno dokazano je dejstvo, da je element meditacije v našem življenju enako pomemben kot zrak, voda, hrana, ki skrbijo za fizično telo. Meditacija oz čuječnost pa je ena in edina »hrana« za našo dušo – notranjega otroka. To je preprosto tako zelo pomembno, da tega z besedami ne morem dovolj dobro poudariti. Buda, Jezus, Ghandi in na stotine drugih gurujev, ki so ljudem to poizkušali vcepiti v glavo so to poudarjali znova in znova. Največje ideje in stvaritve v svetu so se zgodile, ko so te ljudje v globokem »alfa / theta stanju« doživeli »aha efekt«, prišlo je iz njihovega bistva – izvora. Nobena veličastna ideja ni prišla iz racionalnega uma – nikoli in nikdar. Če se želite o tem prepričati predlagam knjigo »Čuječnost« avtorja: Mark Williams, Danny Penman. Notri so ugledne znanstvene raziskave, ki so 100% potrdile kako zelo pomemben element igra meditacija oz čuječnost v našem življenju. Dolga leta se je doktrina le delno posvečala resnosti tega elementa. Zaradi pomanjkanja le tega je izgorelost, depresija in občutek ujetosti / izgubljenosti v zdravstvu postal večji problem kot »srčno žilna obolenja«! Ja, večji problem kot srčno žilna obolenja, kar je zastrašujoč podatek, hkrati pa nam ta podatek pove, kako močno smo se oddaljili od sebe. Naša duša je izstradana in v popolnosti izčrpana. Kako bomo brez tega bistvenega elementa, ki hrani našo dušo tega lahko prepoznali pravega sebe?

Vsak dan si vzemite čas zase. Brez telefona, brez računalnika in brez vseh ostalih motilcev. Samo vi. Dovolj je! Ne glede na vse, si enkrat dovolite že vzeti čas za svojega notranjega otroka, to kar ste. Bodite pozorni na svoje telo in občutke. Umirite um s tem, da se osredotočate na svoje dihanje. Tako preprosto je, le na svoje dihanje. Sedite, mirni in vzravnani. Vdih in izdih. Pozorno spremljajte vsak vdih in izdih. To vas bo spravilo v tukaj in sedaj. Pri tem pa postanite opazovalec svojih misli in se pri tem zavedajte, da so to le misli in ne vaš resnični jaz. Um je vedno v preteklosti ali pa v prihodnosti, nikoli ne tukaj in sedaj. Je kot osa, ki ne da miru. Na vso moč vas bo poizkušal pretentati. Bistvo vsega tega je, da postanemo čuječi opazovalec in se čustveno ne vpletamo v »pobesneli tok« naših misli. Ne trudimo se jih ustaviti, ker to ni naša naloga. Naloga je le, da jih nežno sprejmemo in opazujemo ter se pri tem osredotočamo nase, na svoj dih in izdih – tukaj in sedaj. Po nekaj dneh, tednih oz. mesecih se bo šumenje umirilo, vse bo postajalo veliko bolj jasno in na koncu boste razumeli. Razumeli boste tisto, kar se ne da opisati z besedami in iz te točke se prične vaše ZAVESTNO USTVARJANJE ŽIVLJENJA.


Verjamem, da sem vam z napisanim veliko pomagal pri razumevanju. Na vas pa je, da ta občutek poiščete znotraj sebe.


Lep in uspešen teden vam želim,

Robert


Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page