top of page

Vedno je prav, tako kot je!

Dve leti in pol mineva od moje izgorelosti in še vedno se včasih vprašam, zakaj? Odgovor postaja vedno bolj jasen in preprost. Nisem v popolnosti verjel in zaupal samemu sebi, preprosto mi je manjkal temeljni steber samozavesti, ki sem ga gradil na konstantnih uspehih, zmagah, pohvalah,… Problem pa je bil, ko sem želel vedno več in več, nikoli ni bilo dovolj. Kot da bi hodil po živem pesku, hitreje sem hodil bolj sem »tonil«.


Imel sem vizijo, resnično veliko vizijo, ki sem jo z vsem srcem želel prenesti med ljudi. Svojo vizijo sem zaradi svoje slabe samozavesti zaupal ljudem, ki je niso znali sprejeti in ne ceniti. Razpršil sem se na vse konce in kraje, ter pričakoval, da bom zato dobil kakšno potrditev. Dokazovanje nekomu/nečemu, da sem vreden preko svoje vizije me je spodkopalo in dobil sem ravno nasprotno kar sem želel. Skoraj v popolnosti sem si uničil samozavest in skoraj da, izgubil vero v to kar sem globoko v sebi čutil, da sem. Center moje notranje moči se je izrazito zamajal in posledice čutim še danes. Zelo redko sem čutil strah, vendar pa se je v tem obdobju izrazil v vsej svoji veličini. Bolečina je bila izjemna, a hkrati me je učila in me uči še danes.

Počasi se iz te izkušnje učim to, da nikoli in nikdar ne smemo s svojo energijo razsipavati in se razdajati. Nikakor ne smemo pozabiti negovati svojega bistva, vere s katero smo se rodili. V danem trenutku pa početi le eno stvar in to zavestno ter intenzivno s polno mero ljubezni. Ohranjanje ravnovesja postaja vedno bolj pomembno vodilo mojega življenja, s tem mislim na to, da mora biti moje življenje usmerjeno v notranji mir, ki pa ga dosežem le tako, da pravilno zadovoljim potrebam svojega psiho-fizičnega telesa. Ohranjam, kar se da pravilno razmerje med DRUŽINO – SLUŽBO – ČAS ZAME. Če nimamo dovolj časa zase se ne moremo zbrati in urediti svojih misli, ki bi krepile ter potrjevale naše bistvo, posledično trpi služba in ko trpi vse to močno trpi tudi DRUŽINA, ki za mnoge predstavlja center moči s katero znova in znova krepimo našo notranjo moč. Krog celote, ki ga moramo pravilno negovati.


Naša notranja nega je izrednega pomena. Nega notranjega otroka. Ko začutimo, da hodimo čez sebe ter zanemarjamo svoje bistvo samo zato, da bi zadovoljevali potrebe nekoga drugega je največji strup, ki ga lahko dajemo svojemu telesu. Dobesedno ste se pripravljeni počasi odpovedovati svojim vizijam in sanjam samo zato, da bi od nekoga in okolice dobivali potrdila, da ste vredni ter dovolj dobri. Gre za počasno ubijanje, gre za duševni "samomor", ki privede do popolne izgorelosti ali pa do druge hujše bolezni, ki bo hočeš nočeš pustila trajne posledice za vas in vaše najbližje. Tukaj in sedaj, ta trenutek sem pomemben le jaz in moje počutje, kajti če se bom počutil dobro, bodo to občutili tudi drugi. Ali je sploh smiselno postavljati vprašanje, če bi bilo lahko kakor koli drugače kot tako?


V življenju se vse zgodi z razlogom, le prepoznati moramo lekcijo in se iz nje nekaj naučiti. Tako zrastemo in okrepimo našo notranjo moč.

Robert M. Šurca


Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page