top of page

Kakšen vpliv imajo lahko negativne življenjske izkušnje?

V resnici obstajamo samo mi. Ne obsojamo, živimo in se veselimo. Globoko v sebi smo in vedno bomo otroci. Obstaja nepopisan list papirja na katerega se ob rojstvu prične pisati življenje. Najprej na ta list pišejo naši starši, kasneje pišemo sami. Tega se zavedamo, kajne? Kako je popisan naš list je zelo pomembno, saj nas vse to oblikuje skozi življenje.


Negativne življenjske izkušnje, ki jih doživimo, lahko vplivajo na našo vero, prepričanja in pogled na svet v katerem živimo. Velikokrat si nevede pričnemo ustvarjati »mentalno kletko« v kateri živimo in si nezavedno zadajamo nove in nove bolečine, ki so le plod pretekle življenjske izkušnje. Včasih je lahko ta kletka tako močna, da prične naš potencial v nas bledeti in ga le še s težavo prepoznamo. S težavo prepoznavamo notranjo moč in se preprosto ne moremo več dvigniti »nad«. Vendar je vsa ta »mentalna kletka« le iluzija, ki jo bomo pričenjali prepoznavati s tem, ko bomo pričeli prepoznavati naslednje znake, ki bodo služili, kot opomnik, da v našem življenju obstajajo določene disharmonije:

- Življenjske situacije (stvari se kar ne sestavijo, stvari dlje časa ne stečejo, itd.)

- Splošno počutje in zdravje (telesne bolečine, tesnoba, občutek nemoči, izčrpanost, razdražljivost, izbruhi jeze, itd..)

- odnosi (disharmonija v komunikaciji)

Vse to nas želi opomniti, da prisluhnemo svojemu srcu, mu sledimo ter pričnemo živeti svoje poslanstvo v polni meri. Naš notranji otrok bo naredil vse, da bo sledil volji srca, to kar v resnici smo, to kar v resnici nosimo v sebi. Bolj se temu upiramo, bolj bo naraščala bolečina znotraj nas.


Ob tem zavedanju lahko pričnemo zavestno vplivati na naša nova prepričanja, dejanja in tako pričnemo ustvarjati nov pogled/vero v svet, ki ga vidimo in živimo.

Velikokrat je sledenje sebi, to kar nam narekuje srce, boleče, vendar pa je to edina pot. Bolečina izgine, ko jo ozavestimo zakaj je tam. Če se odločimo za drugo, ustvarjamo trpljenje, ki ga kot je v sodobni družbi v navadi, lajšamo s proti bolečinskimi tableti, alkoholom, drogami, se utapljamo v nezdravih odnosih, hodimo v razno razne ekstreme (pretirano delo in šport), itd.. Tako se naš potencial v polni meri nikoli ne izrazi. Ostaja v nas neizražen, ker se ga bojimo, ker se bojimo soočiti s svojo bolečino.


Bolečina mine, trpljenje ostane. Ostane, ker se nismo soočili z bolečino, ki nam kaže pot iz trpljenja. Sliši se enostavno, vendar je težko in velikokrat pretežko, vendar trdno verjamem, da ima vsak dovolj notranje moči, da se lahko sooči s svojo bolečino.


Naj vas pretekle življenjske izkušnje ne ohromijo. Spoznajte lekcijo in jo izkoristite sebi v prid. :)Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page