top of page

Notranja moč nas vodi v notranji mir

ŠE NIKOLI PREJ NI BILO OHRANJANJE NOTRANJE MOČI TAKO POMEMBNO, KOT SEDAJ. ŠE NIKOLI NI BILO TAKO POMEMBNO OHRANJANJE NOTRAJNEGA MIRU, TER TAKO OSTATI V RAVNOVESJU.


Veliko vzponov in padcev je bilo potrebnih, da sem prišel do tega spoznanja. Vzpostavitev harmonije po intenzivnem izgorevanju, ter končni izgorelosti, je več letni proces, s tem sem se sprijaznil. Tako kompleksnega stanja nikakor ne moremo pozdraviti, saj gre za celoten mehanizem življenjskih izkušenj in prepričanj, ki jih tekom let pridobimo. Mehanizem, ki je tako močan, da se moramo lotiti popravljanje samih temeljev na več področji hkrati. Pot je dolga, velikokrat naporna in utrujajoča, vendar kljub padcem čutim, da je ta pot, edina pot k osvoboditvi.


Še vedno se včasih oklepam starih miselnih procesov in navad, ker se z njimi počutim varnega, ker verjamem v to ,da še funkcionirajo, kljub posledicam. Še veliko je »nenadzorovanih« miselnih impulzov, ki negativno vplivajo name in me vlečejo k tlom. Včasih so stvari, ki niso najbolj primerne v tebi, zakoreninjene tako močno, da ima človek občutek, da se jih nikoli ne bo znebil. Občutki, ki te preplavijo tudi ob čisto navadni drobceni življenjski situacij, ki znotraj tebe povzročijo zmedo in kaos. Zaradi izkušnje v kateri sem kljub temu moral biti močan in ne kazati ranljivosti. Le to sem takrat znal, zato sem se zaprl pred vsemi morebitnimi bolečinami, ki bi lahko prišle do mojega srca, tako pa sem se nevedoč zaprl tudi vsem ostalim pozitivnim občutkom, ki bi me hranili z pozitivno energijo. Tesnoba in nevzdržna panika, ki kot dva najboljša prijatelja stopata proti tebi, ko se z vsemi močmi boriš, da bi izstopil iz tega drvečega vlaka, sta velikokrat na meji vzdržnega. Globoko v sebi veš, da moraš vztrajati na poti po kateri hodiš in hkrati se zavedaš, da je vse to potrebno zato, da te bo ravno ta pot pripeljala, do miru, ki je tako zelo pomemben za ohranjanje notranje moči.


Da se trudimo zgraditi močno samopodobo in da premoremo dovolj vere v višjo silo, ki je v nas, bo dovolj, da bomo našli pravo pot iz stanja izgorelosti.


Vse več ljudi je izgoreli, ne samo od dela ampak tudi zaradi zahtev in norm družbe. Ne zmorejo se več soočati z miselnimi procesi in okvirji, ki jih ta družba določa. Dejstvo in znanstveno je dokazano, da naši možgani ne morejo sprocesirati več takšne količine podatkov, ki so nam ponujeni 24 ur na dan, 365 dni na leto. Ne vemo točno kje smo MI in kje je SVET in ali res živimo sebe ali živimo svet? Na spletu najdemo na tisoče »pravilnikov« na temo »kako živeti«. V popolnosti smo zgubili stik s samim seboj. Ljudje vedno bolj bolestno iščejo odgovore, ki jih imajo že nagonsko znotraj sebe, če bi si zaupali. Če bi bili notranje mirni in v ravnovesju kljub kaosu, bi točno vedeli kaj je tisti trenutek najbolje za njih, tudi če rešitve ne bi našli znotraj sebe, bi točno vedeli kaj narediti, da bo do te rešitve prišli in TO JE ŽIVLJENJE, to je tisto kar šteje.


Svet je takšen kot je bil, že od nekdaj, le človek se pomika v skrajnost, ki ga je pripeljala do samega roba. Do kam bomo še šli s svojimi dejanji in razmišljanjem, da bomo dojeli, da smo na tej poti v popolnosti izgubili tisto bistvo, človečnosti? Menim, da gre za ključne trenutke človeštva. Nič in nihče nas ne more prisiliti, da smo nekaj kar nismo pa čeprav kljub temu tako živi večina človeške civilizacije s polno »nalepkami« in predstavami o svetu, ki ga vidijo na TV-ju, spletu, itd…


Življenje pa je tukaj in sedaj. Samo tukaj in sedaj imamo moč, da se sinhroniziramo s svetim v nas. Ko dosežemo to stanje ugotovimo kako osiromašeno živimo oz. smo živeli. Pot do tega spoznanja je zaradi bolečine videti skoraj da nemogoča, saj to pomeni, da moramo opustiti vsa »virtualna« prepričanja, ki so velikokrat temelj naše osebnosti in hkrati tudi temelj za vse naše fizične in psihične bolečine. Ne samo vredno, NUJNO je, da to storimo, če želimo doseči dolgotrajno ravnovesje in notranji mir.

Kako najti pot do tja boste vprašali? Z meditacijo in čuječnostjo. Samo TA trenutek je zares pomemben.Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page