top of page

Kam vas vodi trenutni način življenja?

Včeraj je Katja Krasko Štebljaj v skupini, ki jo vodi objavila povezavo o temi - depresija na delavnem mestu (več o celotnem članku www.psihologijadela.com - priporočam branje), ki je precej dopolnila članek, ki sem ga isti dan prebiral v časopisu Delo.

Že nekajkrat sem omenjal v svojih člankih pomen in vpliv našega psihičnega / energetskega stanja na naše fizično telo ter kako vse to vpliva na morebitna fizična obolenja. Po prebranem članku v Delu sem se resno zamislil in se hkrati tudi vprašal "ali ni že več kot očitno?". Tako sem vse skupaj povezal v tale kratek zapis...

Tehnološko smo napredovali tako v medicini, kot na splošno, vendar rakavih obolenj je 8-krat več kot pred 70 leti?! Prizadevamo si na vse mogoče načine odkriti metodo za čim hitrejše odkrivanje te bolezni, hkrati pa odkriti, kar se da najboljšo metodo za ozdravljanje? Seveda to podpiram in prav je tako, vendar pa sem mnenja, da to ni edina pot in da včasih raje bežimo od bistva oz. resnice. Resnica je včasih lahko tako boleča, da raje kopljemo tam kjer manj boli. Depresija in s stresom povezane bolezni bodo do leta 2020 presegle bolezni srca in ožilja kažejo raziskave WHO-ja. V članku pa piše, da rak, ki je bil pred tem na tretjem mestu po nekaterih podatkih že presega bolezni srca in ožilja. Torej bosta v naslednjih letih prevladovala depresija in s stresom povezane bolezni ter rak. Podatki postajajo presenetljivi, ko pričnemo ugotavljati kako močno lahko na naše zdravje vpliva naše psihično stanje / energetsko stanje. V razširjenem članku v Delu je omenjeno, da je za to kriv naš način življenja in z njim povezan stres, predvsem na delavnih mestih. Prav tako že večkrat omenjene študije dr. Bruce Liptona dokazujejo ta dejstva, dr. Masaru Emoto o vplivu misli / psihičnega stanja na vodo (voda pa je osnovni gradnik človeškega telesa), itd.. Takšnih in podobnih študij je v zadnjih letih nastalo že ogromno. Jasno in očitno je, da se naša telesa množično upirajo tako masovnemu stresu, negativni energiji in de-harmoniziranem sistemu. Naša telesa šibijo, ne pa se krepijo. Fizično v športih dosegamo neka navidezna stanja moči, vendar v resnici temu ni tako. Pa vendar le me veseli dejstvo, da se o teh stvareh vedno bolj osvešča in zbuja javnost iz raznih zablod, da je "vse ok" in da nas bo po tem čudežno rešil nož zdravnika.


Trudite se izogibati nezdravim odnosom, preveč stresnemu okolju, povezujte se s pozitivnimi ljudmi, ki jim je mar za vas, vzemite si več časa zase, za vaš mir, za naravo, ki je naše največje bogastvo (naravno zdravilo za fizično in psihično regeneracijo), harmonizirajte svoje psihično in fizično telo (sproščanje, meditacija, zdrava prehrana, osebna in duhovna rast), objemite svoje otroke, partnerja, bodite več časa z njimi, itd... Živite in ne preživljajte dneva. Življenje je tukaj in zdaj, vedno je bilo in vedno bo.
Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page