top of page

Vse najboljše SUPER POTENCIAL! :)

Pet let podjetništva je minilo kot bi mignil, hkrati pa se je zgodilo toliko stvari, da bi si lahko z lahkoto pripisal izkušnje podjetja, ki posluje 10 let in več. To je bila danes moja prva misel ob 5 obletnici SUPER POTENCIAL podjetja, ki sem ga sicer ustanovil v mesecu oktobru, uradno pa sem pričel delovati z novembrom 2013. Vedno sem si želel svoje podjetje in vedel sem, da ga bom nekega dne tudi ustanovil. Pričel sem popolnoma spontano, v trenutku, ko sem verjel, da to lahko izpeljem in da mi bo nekega dne uspelo, s pomočjo enako mislečih, zgraditi temelje za boljši svet. Večina časa se je podjetje preživljalo z nudenjem prodajnih storitev, kmalu za tem pa tudi s skupinskimi in predvsem individualnimi svetovanji na področju prodaje in osebne rasti. Tako počasi in vztrajno krepimo mrežo kvalitetnih poslovnih partnerjev s katerimi sodelujemo in želimo ohranjati dolgoročno sodelovanje. V zadnjem obdobju pa lahko z velikim ponosom spremljam lep razvoj skupinskih in individualnih meditacij ter Pravljične joge za otroke pod okriljem moje soproge Neje. Lahko rečem, da po njeni zaslugi SUPER POTENCIAL dobiva nasmeh in iskrico, s katero je bil tudi ustanovljen. Vse skupaj počasi dobiva temelje na podlagi preteklih izkušenj in verjamem, da se bodo temelji z dneva v dan le še krepili.


V podrobnosti padcev se ne bom spuščal preveč, saj se želim osredotočati le na super uspehe, ki smo jih v tem času dosegli. Verjamem, da vsak, ki se ukvarja s podjetništvom in je svoje podjetje ustanovil brez kakršnega koli zagonskega kapitala, znanja o podjetništvu in podpore okolice ve, kako težko in neizprosno je lahko. Za svoje poslovanje sem potreboval izredno voljo, disciplino, znanje in vztrajnost. Vsekakor pa to v trenutkih, ko je bilo najtežje ne bi bilo dovolj, če ob meni ne bi bilo tako ljubeče soproge, ki mi je v najtežjem trenutku bila neskončna opora. Vse kar sem potreboval in potrebujem še danes je njena ljubeča podpora – daje mi občutek »tukaj sem« in to mi je dovolj. Menim, da je grajenje filozofije, ki jo nosim v sebi, za okolico težko sprejemljiva oz. bolje rečeno še ne razumljena, zato mi je v podporo moja celotna družina, katera je del celotne zgodbe SUPER POTENCIALA. So moj navdih, blagoslov in sreča. Prav zato trdim, da so vsi soustvarjalci te zgodbe in popolnoma enakovredno pripomorejo k obstoju podjetja SUPER POTENICAL.


Pred pričetkom in kmalu po tem, ko sem ustanovil podjetje, sem prebral na desetine ali pa celo stotine knjig o uspehu, osebni rasti in duhovnosti. Veliko podjetnikov in drugih gurujev je pisalo o tem, da je samostojna pot ena najbolj intenzivnih poti za osebno rast, ki si jih lahko izberemo. Sam verjamem, da je to le ena izmed poti, ker vsak si ne izbere take, pa vendar le, se lahko v delu samostojnega podjetništva z avtorji teh knjig v popolnosti strinjam. Lahko rečem, da sem šele sedaj pričel počasi razumeti, kaj so s tem dejansko želeli sporočiti bralcu. Danes, ko pogledam 5 let nazaj, ugotovim kako zelo sem se spremenil. Kako zelo so me spremenile izkušnje in kako zelo so me spremenili moji dragi otroci, ki so mi pomagali risati nasmeh na obraz, ko ga sam nisem znal. Iz divjega vsakdanjika in zelo individualno fokusiranega življenja, sem bil še preko izkušnje izgorelosti, primoran sprejemati drugačne odločitve in predvsem dojeti, da sami ne zmoremo narediti tega, kar si želimo ustvariti. Lahko imamo ogromen potencial in energijo, vendar pa bomo brez pomoči isto mislečih ljudi, težko kar koli ustvarili. To bistveno izkušnjo in modrost, sem osvojil šele pred kratkim. Spoznanje da je iskreno medsebojno sodelovanje ključza kreiranje velikih stvari, dojemam kot darilo, ki sem ga prejel in za to sem globoko hvaležen.


Vizija SUPER POTENCIALA ostaja popolnoma enaka. S pomočjo lastnih izkušenj pomagati soustvarjati boljši svet, s tem, da ohranjamo iskrenost, etičnost in pristno znanje, ki bo dostopno vsakemu. Verjamem, da bo nekega dne SUPER POTENCIAL eden izmed tistih mozaikov, ki bo gradil boljši svet. Moja srčna želja je, da postanemo soustvarjalci novega boljšega sveta, ki bo temeljil na veliko bolj zdravih temeljih.


Ne glede na to ali imamo podjetje ali ne, menim, da je glavna stvar, ki bi jo predal v znanje in poduk ta, da sprejmejo sebe, sprejmejo življenje takšno kot je in da živimo življenje odgovorno, skladno z moralnimi načeli in zakoni narave. Ljubezen je gonilo sveta in brez ljubezni ne moremo ustvarjati sistema v katerem vlada sreča, mir in zadovoljstvo.


Ob tej priliki naj se zahvalim tudi vam, ki nas spremljate, vsem, ki se odločate za naše storitve in Neži (www.mojfokus.si), ki je spet poskrbela, da imamo nove čudovite spomine ujete na fotografijah. <3


Še na mnoga leta! :D

Robert

.


Featured Posts
Nedavno objavljeno:
Arhiv:
bottom of page