top of page

Splošni pogoji uporabe spletnih vsebin/storitev 

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani www.superpotencial.si  se nanaša predvsem na pogoje uporabe storitve "programi" in "video učilnica" na spletni strani www.superpotencial.si . To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo www.superpotencial.si  oz. ponudnikom storitev (SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p.).

 

2. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletne strani je SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p., V zatišju 5, 1360 Vrhnika

Uporabnik – ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

 

www.superpotencial.si   – je spletni stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naših programov. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših programov je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in uporabo naših storitev (rubrika »programi«)  se v celoti strinjate s pravili in pogoji spletne strani www.superpotencial.si   in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani www.superpotencial.si  in v okviru SUPER POTENCIAL programov delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strani www.superpotencial.si  ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani www.superpotencial.si  lahko objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani www.superpotencial.si in zato tudi v popolnosti odgovarjajo za svoja dela.

 

SUPER POTENCIAL je avtorsko zaščitena blagovna znamka, ki je v lasti Roberta Šurce (SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p.). Blagovna znamka je zaščitena z zakonom o intelektualni lastnini. Vsakršno kršenje tega zakona (nepooblaščeno kopiranje ali uporaba teh pojmov, ki so definirani kot blagovna znamka) rešuje pooblaščeno sodišče.

 

3. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

 

Dostop 

Dostop do spletne strani www.superpotencial.si  je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodabljanja spletne strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oz. katerega koli dela spletne strani in funkcionalnosti, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

 

Uporaba 

Obisk spletne strani www.superpotencial.si  in uporaba vsebin in programov je popolnoma na lastno odgovornost.

Uporaba spletne strani www.superpotencial.si  je pogojena s pogoji in pravili uporabe, kot opisano do sedaj, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani www.superpotencial.si  izrecno soglašate z njegovo vsebino in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem SUPER POTENCIAL, Robert Šurca s.p. ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portal.

 

S tem, ko ste pristali na spoštovanje ‘Splošnih pravil in pogojev spletne strani www.superpotencial.si«, izrecno pristajate, da ne boste:

  • uporabili teh spletnih strani (vsebin/programov) za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega.

  •  se sklicevali na poslovno povezavo s spletno stranjo www.superpotencial.si   oz. ponudnikom

  •  uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene

  • nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini

  • Filozofije, ideje in programe opisane na spletni strani www.superpotencial.si uporabljali za kakršno koli diskriminacijo in pomoč pri uničevanju dobrega imena avtorskega dela, ter tako namerno škodili dobremu poslovanju.

  • Z manipulacijo podatkov iz spletne strani www.superpotencial.si  na kakršen koli način povzročali gospodarsko/finančno škodo, ki bi pri tem lahko nastala.

(Ob neupoštevanju zgoraj omenjenih določil/navedb bo kršitelj  sodno obravnavan)

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik www.superpotencial.si  (SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p.) se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot so e-poštni naslov in osebno ime.

Osebni podati, ki jih zbira ponudnik z namenom kvalitetno opravljenega dela (e-mail komunikacija, Skype, telefon, ime, ipd..), so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Povezava na  druge spletne strani

Nekatere povezave spletne strani www.superpotenical.si  vodijo na druge spletne strani, ki jih SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p. ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov upravljalec in katera veljajo za te zunanje spletne strani.

 

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše storitve (programe) izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost spletne strani so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

 

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru SUPER POTENCIAL, Robert Šurca s.p. oziroma sodelujoči na teh spletnih straneh (Neja Malavašič Šurca) ter sodelujoči v okvir SUPER POTENCIAL-a ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani, ter nepravilne uporabe naših storitev/programov.

SUPER POTENCIAL, Robert Šurca s.p., spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev/programov in spletnih strani se strinjate s pogoji in pravili, katere najdete pod rubriko »splošni pogoji poslovanja«.

 

Posebno opozorilo: Različne oblike delavnic, programov, izobraževanj objavljene na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske / zdravniške pomoči ali uradno priznanega izobraževalne programe. V okviru programa SUPER POTENCIAL izvajamo programe, ki v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih doma in po svetu, lastne življenjske izkušnje ter želimo svoje znanje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika. Za udeležbo naših programov v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma ali so naši programi primerni za njih, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega) svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naš program/delavnico se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

 

Spremembe določil

SUPER POTENCIAL, Robert Malavašič Šurca s.p. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

 

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Spletno stran www.superpotencial.si   smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki spletne strani www.superpotencial.si   razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran). Vsa dovoljenja morate pridobiti z izrecnim dovoljenjem ustanovitelja program SUPER POTENCIAL (www.superpotencial.si). Dovoljenje se izda pisno v obliki dokumenta z podpisom (notarsko overjeno).

 

Povezave na spletno stran www.superpotencial.si  (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

 

Uporaba piškotkov

Spletna stran pod vrhnjo domeno superpotencial.si uporablja za svoje normalno delovanje piškotke (opis piškotkov je naveden spodaj). Če se s tem strinjate, vas prosimo, da to potrdite s klikom na zeleni gumb “Da, sprejmem” v spodnjem delu ekrana. Če se s piškotki ne strinjate, vas prosimo, da zapustite spletne strani pod vrhnjo domeno superpotencial.si

 

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij in dostopa do informacij, shranjenih v računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, običajno pa so namenjene izboljšanju uporabniške izkušnje.

Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

 

1. Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupi, varnost …).

 

2. Izkustveni piškotki

Ti piškotki zbirajo podatke o vedenju uporabnikov na določeni spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani uporabniki obiskujejo najpogosteje …). Ti piškotki ne zbirajo informacij, prek katerih bi lahko identificirali uporabnika.

 

3. Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo …) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko sledijo vašim dejanjem na spletni strani.

 

4. Oglasni piškotki

Te piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani), ko vam želijo prikazati bolj ciljane oglase, omejiti ponavljanje oglasov ali izmeriti učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko sledijo vašim dejanjem v spletu.

 

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločite sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite svojo prepoznavnost v spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

Če želite več informacij o zmožnostih posameznih brskalnikov, si oglejte nastavitve v svojem izbranem brskalniku.

Za več informacij v zvezi s piškotki, ki delujejo na spletnih straneh pod vrhnjo domeno superpotencial.si, smo vam na voljo preko elektronske pošte.

 

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno dogovorjena skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani (www.superpotencial.si) po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

bottom of page